Min blogglista

fredag 12 juli 2019

En riktig nagelbitare

"Jag ser dig" heter Mari Jungstedts nya Gotlandsdeckare. Den är också nummer 15 i hennes serie om kommissarie Knutas och hans team.
    Det är tidig höst och lugnet har lagt sig över Gotland. på , men septembervädret är vackert och havet ännu varmt efter den långa, heta sommaren.
   En grupp på fyra juridikstudenter ska tillbringr helgen ensamma på den karga och ensliga ön Lilla Karlsö  innan höstterminen tar fart på allvar.Bara en av dem kommer tillbaka levande.
   Efter en tupplur på stranden vaknar Frida upp på pojkvännens arm och gör en fasansfull upptäckt. Både han och kamraterna är döda. Hon är den enda överlevande.
   Mordet skakar om hela landet och för varje dag som gärningsmannen går fri ökar oron och paniken sprider sig på högskolan. Är någon ute efter att mörda studenter eller råkade ungdomarna bara vara på fel plats vid fel tillfälle?
    Kommissarie Knutas tampas med fallet samtidigt som hans eget liv tar en ny dramatisk vändning.
Jungstedt är en utmärkt skildrare av miljöer och människor och det här är en riktigt bra bok i serien. Vill man ha den uppläst för sig så finns den som ljudbok med Katarina Ewerlöf som uppläsare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar