Min blogglista

måndag 20 februari 2017

Cecilia Vasa går igen


   Cecilia var Gustav Vasas mest omsusade dotter. En partyprinsessa som hela livet levde över sina tillgångar och alltid kom ner på fötterna. Nitton år gammal gjorde hon skandal genom det så kallade Vadstenabullret, när en beundrare hittades i bara hosorna i Cecilias kammare. Pappa Gustav var utom sig av ilska.
   Nu har författaren Maria Gustavsdotter, som älskar att skriva historiska romaner och gör det bra, inspirerats av Cecilia Vasas spännande levnadsöde."Den gyllene hårnålen" tar läsaren med till 1500-talets mitt.
   Tio år gammal lämnas Märta Svantesdotter på Gripsholms slott för att uppfostras med de kungliga barnen. Hon räknas som oäkting, trots att de flesta vet vem hennes adlige far är. Det dröjer inte länge förrän Märta blir god vän med prinsessan Cecilia, men snart övergår vänskapen till något mer. Är det lek och nyfikenhet? Eller åtrå och kärlek?
   Författaren slarvar inte med detaljerna och lägger ner mycket tid på research. Resultatet är välskrivna romaner som också fungerar som bladvändare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar