Min blogglista

tisdag 21 februari 2017

Leon står sig

    Jag har denna vinter läst om några favoritförfattare, bland dem finns Donna Leon, amerikanska från början men naturaliserad venetsianska sedan länge. Hon älskar staden, dess historia och vardagsliv, maten, platserna och människorna. Ibland tror jag att hennes långa serie om kommissarie Guido Brunetti är en förevändning för att hon ska få skriva om staden.
   I "Saknad till döds" handlar det om surrogatmammor och faderskärlek och om hur långt man kan, vill och får gå för att få hålla en baby i armarna och uppleva föräldraskapet.
   Det är natt i Venedig när ett gäng uniformerade män, från carabinieri, den ökända ordningspolisen, bryter sig in hos barnläkaren Gustavo Pedrolli, misshandlar honom och tar med sig familjens arton månader gamla baby.
   När kommissarie Brunetti kopplas in på denunderliga händelsen har mycket hunnit gå snett. Han inleder sin undersökning på sjukhuset där ingen kan förstå varför någon skulle vilja ge sig på den respekterade barnläkaren. Men Brunetti går som vanligt sina egna vägar i jakten på ohederlighet och korruption. Och vem kunde tro att svek planerats bland doktorns allra närmaste.
   En riktigt stark roman och ett måste för alla som längtar till Venedig.

2 kommentarer:

  1. Har någon bok av den här författaren, men har inte läst dem ännu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då tycker jag du ska börja läsa dem, Leon är superbra.

      Radera