Min blogglista

söndag 5 februari 2017

Truut är ny bekantskap

Måste medge att jag hittills inte läst Dag Öhrlunds polisromaner om Ewert Truut. Jag börjar med den senaste och tredje i serien, " Tryggare kan ingen vara".
    Den buttre, fördomsfulle men innerst inne godhjärtade kommissarie Truut - en schablonpolis i sig -  har på nåder fått komma tillbaka från förvisningen i Skåne till Stockholmspolisen för att jobba med cold cases. Men hans liv förändras hastigt när en galning börjar skjuta mot barn - och Ewerts eget barnbarn.
Än en gång kastas Ewert och hans medarbetare Carolina Herrera och Måns Schmidt in i en rasande kamp mot klockan. Ewert konfronteras åter med sina många fördomar och blir förvirrad när han plötsligt också möter kärlek.
 Öhrlund är tidigare mest känd för succéböckerna om psykopaten Christopher Silfverbielke, har innan han blev författare arbetat som journalist och fotograf. Han har rest och arbetat i 30 länder och hans reportage har publicerats över hela världen. Under sitt äventyrliga liv har Dag Öhrlund överlevt en terrorbomb, blivit beskjuten, blivit förlamad och hamnat i rullstol samt varit nära döden flera gånger -  händelser som präglat hans sätt att se på livet.
  Kommissarie Truut är en något annorlunda hjälte, får se hur han lyckas lösa gåtan i den här boken. Jag har bara hunnit halvvägs än.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar