Min blogglista

onsdag 22 februari 2017

Underbart om livets gång

Bästsäljande författaren Martin Widmark, välkänd också av åländska barn, har med sina böcker om LasseMaja och Nelly Rapp cementerat sin plats som en av barnens favoritförfattare i svensk litteratur. Med "Huset som vaknade" återvänder han till att skriva för de lite mindre barnen och för illustrationerna står den polska illustratören, Emilia Dziubak. 
  Fast jag för min del tycker att det här är en allåldersbok som handlar om hur man, om man får en liten knuff, kan komma över den stora ensamheten och saknaden. Plötsligt kan man se solen och känna dofterna igen.
   Det handlar om gubben Larson och som vanligt har han gått igenom huset och släckt ner rum för rum och dröjt sig kvar för att minnas sin fru och barn och deras liv i det gamla huset. Då knackar det plötsligt på dörren! En liten pojke med en mystisk kruka står utanför och han vill att Larson ska ta hand om den. Men inte kan väl han, gubben Larson, ta hand om ett alldeles nysått frö? Och inte har han tid heller!
   Jag älskade den här boken, inte minst för Emilia Dziubaks poetiska bilder som man kan titta på länge. Så gör er själva en tjänst, läs den här boken och inse att ett litet frö kan förändra världen!

1 kommentar: