Min blogglista

lördag 5 februari 2011

Grattis Ulla-Lena & Carina!

Sällan har litterära  pris hamnat så rätt som de gör idag.
Ulla-Lena Lundberg får Tollanderska priset på 35.000 euro för sitt unika författarskap och poeten Carina Karlsson får 20.000 kronor från Harry Martinsson-sällskapet.
Ett riktigt hjärtevarmt grattis till båda - det är ytterst välförtjänt.
Och har ni inte ännu läst Lundbergs senaste bok - Jägarens leende - som handlar om förhistoriska klippmålningar - så gör det nu!
Även om man inte bryr sig mycket om urtidskonst så dras man in i berättelsen om Ulla-Lena och hennes syster Gunilla som reser över kontinenter för att se målningar.
Men titta! Har du sett! säger de till varandra.
Inte bara en bok om historia och dåtid utan också en berörande bok om systerskap och trohet ända in i döden.
Absolut en blivande klassiker, pricis som Ulla-Lenas bok om fåglarna i Sibirien.
Man läser och häpnar.

3 kommentarer:

  1. Kan bara instämma, och särskilt i Ulla-Lenas fall. Jag är mycket förvånad över att det inte var hon som blev Ålands första egna nominering till Nordiska rådets pris. Därför än mer roligt att hon tilldelats det här!

    SvaraRadera
  2. Håller med dig Nina. Nog är det underligt att U-L inte får pris eller uppmuntran från Åland. Hon blir inte ens inbjuden till litteraturdagarna!

    SvaraRadera
  3. Håller med er båda. Jag önskade mig Ulla-Lenas Jägarens leende till födelsedag - vilket jag fick. I mina ögon är Ulla-Lena en mästare i den typen av litterär genre. Ett bra val för henne och Åland.

    SvaraRadera