Min blogglista

onsdag 23 november 2011

Att välja rätt tankespår

Man kan faktiskt välja att vara lycklig. Utifrån ett vardagsperspektiv resonerar författaren och läkaren Nisse Simonsson i "Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?" kring hur vi själva kan påverka våra liv för at uppleva största möjliga lycka och välbefinnande.
   Positivt tänkande får många att se rött men det är kanske inte så klogt. I början av veckan lade forskare fram en rapport som visar att de som tror att de är mycket sjuka också blir det. Medan de som tar lite lättare på krämporna mår bättre. Så man kan tänka sig till att må bättre.
    Naturligtvis är inte det lösningen på alla problem men om fler försökte se saker från den ljusare sidan skulle det se annorlunda ut.När man sitter och läser alla gnälliga mess i lokaltidningarna så är det svårt att fatta att någon ids leva överhuvudtaget. Såna problem som vi har! Hundar som skäller, folk som frågar om vi vill ha hjälp och alla problem som ändrad tidszon skulle ge. Huvaligen! man kan väl lika gärna gå i ide så slipper man se eländet..... Se där, en positiv tanke!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar