Min blogglista

söndag 15 april 2012

En envis skotte

 
   Det lilla kvalitetsförlaget Minotaur, som specialiserat sig på engelska deckare ger nu ut den andra boken om Ian Rankins nya utredare, Malcom Fox heter han och han dök upp första gången i Misstro. Nu är han tillbaka i "En omöjlig död".
     Fox och hans team har skickats till den lilla skotska staden Kirkcaldy med uppdrag att undersöka anklagelserna mot Paul Carter, en polis som sägs ha missbrukat sin ställning och utnyttjat flera kvinnor sexuellt. Den som gjort anmälan är Carters egen farbror, en respekterad före detta polis.
   Men det som skulle ha varit ett enkelt uppdrag visar sig  betydligt mer svårhanterligt för under förhör med Carters kollegor möts Fox av öppen fientlighet . När Carters farbror hittas brutalt mördad tar utredningen ännu en oväntad vridning och när det sedan  det framkommer att Paul Carters farbror höll på att utreda ett egendomligt dödsfall som inträffade på 80-talet  anar Fox riskerna. För någon är beredd att gå mycket långt för att det förflutna ska få vila ostört.
   Det är en bok på över 400 sidor så vill man ha läsning som varar en stund är det här rätt bok. Att man även  får en rejäl dos Skottlandsskildring gör inte boken sämre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar