Min blogglista

fredag 21 februari 2014

För gladare gubbar

 "Äntligen är jag för gammal för att dö ung."
  Det är ett av många kluriga citat ur "Tänkebok för glada gubbar" av dag Sebastian Ahlander. En  uppföljaren till hans tidigare "Handbok för glada gubbar".
Här får alla gubbar (och gummor, har tjuvläst boken) i pensionsåldern ta del av 109 trösterika tankar för den fortsatta färden. Åren mellan 65 och 80 blir för många de bästa i livet. Man har lämnat arbetslivet bakom sig, men känner sig fortfarande pigg och nyfiken, har hygglig ekonomi och är fri att göra det man vill. Men man kan behöva några ord på vägen.
  Det handlar stort och smått i tillvaron och innehåller både handfasta råd och mer filosofiska och trösterika tankegångar om hur man kan förhålla sig till Livet och Döden. Med tankar som "det är jobbet som vi har pensionerats från, inte livet", "den som springer långsammast vinner" och "optimisten lever längre än pessimisten" lotsar Ahlander alla gubbar genom de gyllene åren efter 65. Till hjälp har han tagit många av de kloka människor som levt tidigare här på jorden; författare, filosofer och andra stora tänkare som formulerat livshållningar till glädje och tröst för oss
 andra.
  Boken har en vackert guldig pärm och passar bra som gåbortspresent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar