Min blogglista

söndag 5 juni 2016

Fortfarande frågvis

 Hon har träffat många av de stora - och de som tror de är stora journalisten Cecilia Hagen. Nu har hon samlat sina bästa intervjuer i bokform, "Ständigt frågvis - 726 människor jag mött". Mer än 40 år på Expressen och  Cecilia Hagen blivit en av tidningens mest kända skribenter.
    I Ständigt frågvis berättar hon – ackompanjerad av många bilder – på ett avväpnande och humoristiskt vis om flera av dessa möten, och hur det gäller att inte väja för de obekväma frågorna. Dessutom passar hon på att avslöja en och annan yrkeshemlighet.
   Och hur den allra första frågan löd och hur hon halkde in i journalistiken och blev kvar där. Hon har en svaghet för kungligheter och kan mycket om dem, men okritisk är hon inte. Hon berättar en rolig historia om hur nuvarande kungen, när han och Cecilia var mycket y7ngre, hjälpte Cecilia med den lilla inspelningsmanicken eftersom hon har noll koll på teknik.
   Hon har charmats av Clint Eastwood, träffat en radda statsministrar, intervjuat bimbon Victoria Silverstedt i baksätet på en limousine och intervjuat norska prinsessan Märtha Louise om änglatro - och en massa annat därtill. Själv tyckte jag boken var underhållande men man ska nog inte läsa den i ett svep, det blir som att föräta sig på prinsesstårta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar