Min blogglista

torsdag 24 oktober 2019

Norrmännen kan

   De norska krimförfattarna kommer på bred front, Anne Holte, Unni Lindell, Jörn Lier Holst, och Geir Tangen hör till dem som läsare vill bli skrämda av. Den sistnämnde har i år kommit med sin andra på svenska, "Ett krossar hjärta" heter den.
   I den andra romanen i serien om journalisten Viljar Ravn Gudmundsson och kommissarie Lotte Skeisvoll har de två just hämtat sig efter jakten på seriemördaren som han skrev om i ”Maestro” när de dras in i ett nytt fall.
     En ung flicka hittas mördad efter en fest i Haugesunds finare villaområden. Polisutredningen leder in i en ungdomsvärld ingen kunnat föreställa sig: en dödlig cocktail av högerextremism, droger och sexuellt experimenterande. Och mitt i alltihop befinner sig Viljars son. För sjuttonårige Alexander Gudmundsson är avståndet mellan himmel och helvete kort och varje steg kan leda ner i avgrunden.
   Tangen skriver rafflande och är en skicklig konstruktör av intriger. Hoppas förlaget fortsätter ge ut honom på svenska, det finns redan ett par böcker till på norska i serien. Bara att översätta...

2 kommentarer:

  1. Hei! Så gøy å se at du liker bøkene mine. Tredje og siste bok i trilogien «Död mans tango» kommer på svensk 25.mars 2020 😃

    SvaraRadera
  2. Hej Geir! Ja, jag gillar verkligen dina böcker och jag ska hålla utkik efter nästa års bok! Hälsningar från öriket Åland!

    SvaraRadera