Min blogglista

tisdag 23 maj 2023

I Säbyholm och Afrika

 Stjärnskådespelerskan Siri Ehrensvärd och hennes brorson Anton driver plantskola i idylliska byn Säbyholm vid Mälaren.I del fyra av serien, "Med döden som gäst" har sommaren inletts med att Upplands-Bros rikaste man bjuder in hela bygden till invigningen av en lyxig eventlokal, inrymd i en lada intill Mälaren – samma lada som kommunen lovat byborna att få som hembygdsgård. Morgonen efter kalaset hittas en ung man - Adam Storåker - död i ett dike. Lokalpoliserna Olle och Rita får utredningen på sitt bord och som vanligt dras även Siri in. Och Adam, som är son till rikemannen Storåker, är inte lätt att förstå sig på varken som levande eller död.

Parallellhandlingen här är Antons sökande efter svar på vad som hände föräldrarna som för decennier sedan försvann på berget Kilimanjaro i Tanzania.. Han och flickvännen Cecilia vill ta reda på mer och beger sig  till Tanzania, där bilden av vad som hände sakta växer fram.Och svaren blir inte de han väntat sig.

Hjulström flätar ihop intrigen på ett elegant sätt och får också med de vardagligheter på landet som hör till den här serien. Hoppas att det kommer fler delar, man vill ju veta! Ett tecken på att författaren lyckats med berättandet är ju att man känner sig bekant med personerna och vill veta mer. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar