Min blogglista

onsdag 17 maj 2023

Mörka skuggor i Vadstena

Christoffer Holst har skrivit en rad böcker av typen mysdeckare om skärgårdsmiljö med Cilla Storm som nav . Nu byter han geografiskt landskap och inleder en ny serie- Morden längs kartan - kallar han den och "En dyrbar fångst" är första delen och utspelar sig i Vadstena med fokus på systrarna Louise och Lina.   

   Första delen är fullproppad med charm och mörka , gamla mysterier. Karriären har varit hela Louise Collins liv, men när tidningen hon startat läggs ner bestämmer hon sig för att gå in i sin fars hotellimperium – som expanderar och ska etablera sig i små turistorter. 

     Louises syster Lina har inte levt samma glamourösa liv. Hon är resultatet av en affär deras pappa hade och har aldrig accepterats av familjen. När gubben, som driver butiken bredvid Linas delikatessbutik på Södermalm, dör kommer det fram att han även arbetat som privatdetektiv. Och Lina kan inte motstå att utforska hans klienter. Louise anländer till Vadstena för att öppna det nya hotellet samtidigt som staden pratar om den flicka som försvann från landsvägen kort därifrån. Snart är både Louise och Lina indragna och snart försvinner ännu en flicka. Idyllen dras med mörka skuggor och snart är systrarna indragna i sökandet efter flickorna. 

    Nästa del i den här serien ska utkomma till hösten och då drar den iväg till Dalarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar