Min blogglista

torsdag 25 maj 2023

Slut från Söderberga


Nyutkomna" Farväl Söderberga" är den tionde och sista delen i Eli Åhman Owetz romanbygge Söderbergasviten där en del av böckerna kopplar till Anna-Lenas antik medan andra handlar om andra människor i byn,
som är fiktiv men ligger i Roslagen.

Nio år har gått sedan den äventyrslystna Anna-Lisa  från Sundbyberg gav sig ut på luffen, och slutligen hittade till byn Söderberga i Roslagen. Det blev platsen där hon öppnade sin retrobutik i en gammal lanthandel, och där hon träffade mannen i sitt liv. Nu har hon och Rutger två små barn, och bor idylliskt på herrgården Solstaholm.

Men förändringarnas vindar blåser snart in här. Plötsligt hotas Söderbergas blotta existens, och samtidigt flyttar nya grannar in till byn. En av dem är allt för bekant. Det är åländska raggaren Ralf, Anna-Lisas gamla kärlek, som kollrar bort henne med sin mjuka åländska. Och trots att hela hennes liv med Rutger står på spel så kan hon inte låta bli att träffa Ralf. När Rutger blir erbjuden ett jobb i London ställs Anna-Lisa inför ett stort val. Var hör hennes hjärta hemma och kan man trivas med att välja det omöjliga? Det får Anna-Lisa svaret på.Får se vad författaren hittar för tema till nästa bok. För att hon skulle sluta skriva tror jag inte på.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar