Min blogglista

tisdag 3 juli 2012

Skandalernas Amy säljer


   Sommaren 2011 fick den ökända klubb 27 ännu en medlem när Amy Winehouse dog. Janis Joplin, Jimi Hendrix, Jim Morrison och många fler rockmusiker har dött vid vid 27 års ålder.
   Alkoholen och drogerna kastade länge en skugga över Amys begåvning. Nu skildras hennes liv i en biografi av Mick O'Shea och den är precis nyukommen på svenska - "Amy Winehouse - en omöjlig kärlek". 
   Han skriver om barndomen, genombrottet och karriären.  Men när Amy Winehouse dog i juli 2011 var hon lika känd för sitt skandalösa privatliv som för sina listettor. Faktum kvarstår att hon med sin unika röst och musikalitet var en av världens mest fängslande och övertygande kvinnliga artister. Men det var hennes liv utanför scenen som skapade de största rubrikerna i kvällspressen. Fylleskandaler, ätstörningar och ett allmänt självdestruktivt liv med droger samt ett stormigt äktenskap.
   Vill man se cyniskt på saken kan man konstatera att Amys skandaler fortfarande är kommersiellt gångbara. Det gäller att vrida det sista ur historien.
   Jag vet att många gillar att läsa "riktiga livet"-historier. Själv blir jag mest beklämd över att det finns en marknad för säljande mänskligt elände.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar