Min blogglista

måndag 11 juni 2018

Klassisk brittisk miljö

 "Mitfordmorden, mysteriet på Asthall" är skriven av Jessica Fellowes, författare till de bästsäljande böckerna om Downton Abbey. Perfekt läsning för alla som tycker om Daisy Goodwin, Downton Abbey - och naturligtvis Agatha Christie.
   Året är 1920, första världskriget är slut och Louisa Cannon drömmer om en väg ut ur fattigdomens London, en stad svårt skakad av fasorna från det nyss avslutade världskriget. Louisas räddning blir en anställning i hushållet hos den berömda familjen Mitford på Asthall Manor i Oxfordshire. Som barnsköterska och sällskap till Mitfordsystrarna får hon med ens tillgång till en ny, förtrollad värld.   
   Hon fäster sig särskilt vid den äldsta systern, klipska och vackra sextonåriga Nancy, som älskar detektivhistorier och vill upptäcka världen utanför Asthall Manor. När sjuksköterskan Florence Nightingale Shore, guddotter till sin berömda namne, plötsligt mördas på ett tåg på väg till Hastings, finner sig Louisa och Nancy intrasslade i mordhärvan. Ett mord vars efterverkningar sträcker sig ända till Asthall Manor.
 Boken är baserad på det verkliga och ouppklarade mordet på Florence Nightingale Shore och författaren lär ha fler böcker om systrarna Mitford planerade. Deras liv räcker som underlag till många romaner, Cecilia Hagen har
skrivit en bok om dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar