Min blogglista

lördag 30 juni 2018

Om unik relation

 I "Vänskap & varma tassar" delar några av Sveriges mest uppskattade författare och skribenter med sig om sitt liv med hund. De berättar om den villkorslösa kärleken, glädjen i vardagen och insikter om livet som de har fått tillsammans med sin fyrfota vän. Det är en rolig och varm bok som också innehåller stråk av sorg, och den speglar den unika relationen mellan hund och människa som funnits sedan urminnes tider.
    Hunden fyller många funktioner i våra liv: sällskap, vakt och tröst. De hjälper oss att hitta knark, svamp och mögel. De vallar får och vaktar våra gränser. Och de finns där för att vi människor ska få komma ut på dagliga promenader, ha någon att prata med och en varm päls att dra handen igenom.
   
Boken vänder sig till hundägare, till den som går i hundtankar eller rent av undrar vad tjusningen med en hund egentligen är. Kanske hamnar också boken i händerna på en och annan kattmänniska - som därmed kan omvändas.

    Lite kuriosa ryms med, som att Beatles-låten A Day in the Life innehåller ett ljudspår som bara hundar kan höra och att det finns statistik på att hundägare skrattar mer än andra människor.
    Boken är fint illustrerad av Karin Hagen. Medverkande skribenter
är Majgull Axelsson Göran Greider Johan Hilton Anneli Jordahl Martin von Krogh Sara Paborn Stina Stoor Carl Otto Werkelid Klara Zimmergren Helena von Zweigbergk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar