Min blogglista

torsdag 7 juni 2018

Stekhett Venedig

Donna Leons uppskattade serie om brott i Venedig kommer med sin 19 bok nu, "En fråga om tro".
   Augustihettan är olidlig och kommissarie Guido Brunetti drömmer om att fly från Venedigs konstanta turisthorder. Men innan han kan ansluta till familjens semesterfirande i de svalare bergen landar ett avslöjande dokument om stadens domstolar på hans bord. En gammal vän misstänker att rättegångar systematiskt förhalas, ibland i flera år. Givetvis tjänar någon på det – frågan är bara vem.
    Samtidigt behöver kollegan Vianello hjälp av Brunetti. Hans favoritmoster har hamnat i en bedragares garn på grund av sin starka tro på horoskop. Stora summor försvinner från hennes bankkonton och hon träffar regelbundet en mystisk ”rådgivare”.
   Och just när semestern är inom räckhåll sker ett brutalt mord, Brunetti tvingas stanna i den kokheta staden för att lösa fallet. Som alltid kämpar han för rättvisan och mot korruptionen bland kanaler, palats och gondoler. Leons romanserie om Guido Brunetti älskas för den levande skildringen av Venedig, familjen och maten, för huvudpersonens mix av melankoli och medkänsla.Och jag brukar tänka på Brunetti när jag ser väderprognosen för nordöstra Italien....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar