Min blogglista

söndag 30 december 2018

Hellberg är underhållande

 " Sonjas sista vilja", en av tre romaner om Sonja, är en riktig bladvändare. Tre vanliga kvinnor i femtioårsåldern rycks upp från sina liv och tvingas börja om på nytt under mycket ovanliga omständigheter. Man följer dem andlöst vare sig det handlar om heta kärleksaffärer i Paris, jobbiga exmakar i Stockholm eller gulliga barnbarn i Östersund. Det här är en romantisk komedi som lockar fram både skratt och tårar och som är helt omöjlig att lägga ifrån sig om man gillar genren "feel-good" - och det är det ju många som gör. Rosa champagne i glasen på omslaget gör den till passande nyårsläsning..
   Det tillhörde ovanligheterna att en död kvinna låg utanför entrén till Åhléns, men Sonja Gustavsson hade aldrig varit en särskilt vanlig kvinna. Hon hade inte planerat att dö mitt i Farsta centrum, men om hon vetat att det var där det skulle ske hade hon inte haft något emot det.
    Däremot hade hon planerat allt för sina väninnor, Maggan, Rebecka och Susanne, som chockas rejält av hennes testamente. De får dela på allt alla miljoner och alla spännande investeringar. Men först måste de uppfylla vissa villkor Vill de och kan de göra Sonja till viljes?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar