Min blogglista

tisdag 1 januari 2019

En vargman i London?

De kallar honom Vargmannen för att han tar en tugga av sina offer, och för att de hittade det första offret på den ensliga Wolf Street i East End.
   I Ian Rankins "Näbbar och klor" har kommissarie Rebus lockats att lämna Skottland för att hjälpa Scotland Yard, som är ivriga att hitta den spektakulära mördaren . Men hans motsvarighet på Scotland Yard, George Flight, är inte förtjust i den extra inblandningen, och Rebus finner sig i en situation där han blir tvungen att hantera rasfördomar såväl som en galnings våldsattacker.
   När en attraktiv kvinnlig psykolog erbjuder Rebus en seriemördar-profil av Vargmannen kan han inte annat än tacka ja: det vore en alltför bra möjlighet att missa. Men genom att hitta en allierad kan han samtidigt ha gett sina fiender en lätt angreppspunkt.
   Näbbar och klor är en tidig Rebus berättelse, den tredje romanen om Rebus.Det har blivit många efter det, i nuläget finns över 20. Och undra på det, Rankin är en ypperlig intrigmakare som dessutom har han en förmåga att bygga personligheter man kan tro på.

2 kommentarer:

  1. Jag har bara läst en bok i den här serien. Är de läsvärda. Jag tyckte inte så jättebra om första boken.

    SvaraRadera
  2. Jag var inte så förtjust i dem i början, men de har en kärvhet som ändå är rätt uppfriskande. Och Rankin är bra på intriger.

    SvaraRadera