Min blogglista

söndag 13 januari 2019

Modern syjunta

Dukar, örngott, haklapp, väska, påse, grytlapp, draperi, tygbok, vimplar, brickband, boaorm, kökshandduk och en massa annat att sy finns i boken "Syjunta. 32 bra-att ha-saker du kan sy själv. Bakom boken står Annika Messing, virkaren och formgivaren bakom den uppskat­tade Välkommen till virkligheten och Christina Persson , som har för vana att sy den oumbärliga tygkassen och ge bort i present.
   Så göm dina gamla Burdatidningar och plocka istället fram den här moderna syboken! Modern i mening att syprojekten är: vardagsbra (bara användbara saker), medvetna (retrotyger lämpar sig extra bra) och inspirerande (variationen har inga gränser). Boken är uppdelad i fyra avsnitt: Köket, Barnen, Hemma och Praktiskt. Beskrivningar till förkläde, bordstablett, grytlapp, barnvagnsmobil, kanin-kom­pis, lapptäcke och vimplar. Kuddfodral, necessär, bokmärke, laptopfodral och till den trendiga tygkas­sen såklart. Med mycket mera.
   Till varje projekt finns tydlig beskrivning och en il­lustrerad "mall" som är lätt att läsa av. Boken är full av foton tagna i vardagliga situationer. Det här är en bok som väcker sylustan, både för den som är van och ovan! Handarbetstrenden har aldrig varit större: syjuntan gör come back. Det är de här två tjejerna övertygade om.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar