Min blogglista

måndag 28 januari 2019

Skrota ekorrhjulet?

   Det var när fyrabarnsmamman och gymnasieläraren Åsa Axelsson gick in i väggen hon insåg att hon har inget val: hon måste tänka om. Slut på slänga och slösa. Slut på obegränsat med mjölk och evighetsduschar för barnen. Grönsaksodling istället för greklandsresa.
   Om detta berättar hon i nyutkomna "Jag lämnar ekorrhjulet - ett liv utan lönearbete". Om det som började i ekonomisk nödvändighet snart blev en livsstil – och en tillvaro i balans. Livet är roligare, friskare och rikare än på länge. Märkligt nog råder balans även på bankkontot. Lönearbetet och stressen visar sig ha skapat utgifter. Och fråga väcks: Varför sliter vi ut oss, borde vi inte försöka leva annorlunda? Den klassiska frågan: äta för att leva eller leva för att äta.

    Axelsson berättar både roligt, dråpligt och trotsigt om sitt tankeväckande ekonomiska experiment. Boken är också ett skarpt och provokativt inlägg i debatten om synen på arbete och hur samhället ska se ut. Vem vet, kanske är det dags att ställa ekorrhjulen på soptippen?

1 kommentar: