Min blogglista

tisdag 24 september 2019

Intriger & choklad

   Hon har gjort succé med sina böcker som smakar som choklad. Joanne Harris kommer nu med del tre, "Smultrontjuven", som är en fristående fortsättning på "Choklad" och "Karamellskorna".
    Den livsbejakande men omstridda chokladkonditorn Vianne Rocher har slagit sig ner i Lansquenet-sous-Tannes för gott. Byn som en gång stötte ut henne har till slut tagit henne till sitt hjärta, om än motvilligt. Särskilt fader Reynaud ångrar sitt tidigare handlande och har blivit god vän med henne. Tillsammans med sin egensinniga dotter Rosette driver Vianne chokladbutiken vid stora torget, bjuder på sina speciella godsaker och sprider budskapet om tolerans och vidsynthet.
   När den gamle floristen Narcisse så dör, lämnar han i sitt testamente en skogsdunge i arv till Rosette och sin levnadsbeskrivning till fader Reynaud. Detta får till följd att avundsjukan väcks till liv i den sömniga lilla byn, inte minst på grund av Narcisses släktingar som flyttar in på hans gård.
   Samtidigt öppnar en mystisk butik vid stora torget som drivs av tatueraren Morgane Dubois. Vianne tycker sig känna igen henne från förr och blir allt mer misstänksam när Morgane lockar till sig Rosette och andra ungdomar. Motsättningar blommar upp när Vianne försöker försvara Rosettes och sina egna intressen. En bok att grotta ner sig med när höstmörkret tätnar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar