Min blogglista

lördag 7 september 2019

Sylvia i New York

 " Körsbär i snön" är en roman om den unga Sylvia Plath, om hennes passion, men också om hennes panikfågel. Här skildras fyra sommarveckor 1953 när Sylvia och 19 flickor till får bo i drömstaden New York. Romanen avslutar Sanna Tahvanainens kvinnotrilogi.
I    juni 1953 får den unga Sylvia Plath sitt livs chans: Hon är en av de lyckliga kvinnor som varje år får praktisera en månad på modemagasinet Mademoiselles redaktion. Hon flyttar från sin inrutade tillvaro som student på Smith till kvinnohotellet Barbizon i New York och får en alldeles ny vänkrets av lika hungriga, ambitiösa kvinnor som hon själv. Och av män - de vackraste männen i hela NYC.
     Sylvia drömmer om att bli författare och hoppas hinna knyta viktiga kontakter, Men framför allt vill hon leva livet fullt ut och med vidöppet gap. Och munnen är målad i favoritnyansen Cherries in Snow, ett mörkrött läppstift.
    Utanför Barbizon ruvar den lockande och hemlighetsfulla storstadsnatten, och i dess famn kastar sig Sylvia och hennes vänner ivrigt och med höga förväntningar. Det är denna nöjesvirvel som är romanens centrum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar