Min blogglista

onsdag 11 januari 2017

Saras snabba favoriter

 Nu är uppföljaren till Sara Begners succékokboken Veckans favoriter här - "Mera veckans favoriter"
heter den och alla rätter går att laga på en halvtimme. Rätterna i den här samlingen har Begner lagat hemma med familjen så det är ingen "teorimat" hon beskriver. Med rätt knep och lite planering av inköpen går det lätt att laga god och variationsrik middag på under en halvtimme.
    I Mera veckans favoriter finns allt som gör vardagsmaten mer lättlagad: tydliga och temabaserade kapitel, tips på inköpslistor, smarta veckomatsedlar, allt i en form-recept, smarriga soppor, matiga sallader, middagar som blir matlåda nästa dag. Här finns också ett kapitel med enkla, barnanpassade recept som tillåter en stunds vila på soffan medan ungarna lagar middagen.
   För visst är det så att vissa helger kan det vara supermysigt att göra långkok och storbak och att vistas i köket i timmar. Men ärligt talat består livet till 70 procent av vardagar och när alla kommer hem från jobb, skola och dagis och är trötta och hungriga måste det gå fort  och oftast är det ont om kreativa idéer. Därför är det bra att veta att snabbt lagad mat inte är dålig mat.
    Boken är dessutom fullspäckad med små, lätt geniala kocktips som höjer såväl lägstanivån som högstanivån på matlagningen.Fint illustrerad är boken också. En riktig vitamininjektion i vinterköket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar