Min blogglista

tisdag 31 januari 2017

GW blir genomlyst

För alla de som älskar GW är det här väldigt kul läsning. Och varje vecka bänkar sig en och en halv miljon tittare framför tv-programmet "Veckans brott" för att se professor Leif GW Persson muttrande servera en av sina många oneliners. Han älskas av tittarna.
   Om det han säger är sant eller påhitt vet bara han själv. Leif GW Persson har blivit en man som målar bilden av sig själv utan att möta några invändningar.
   I boken " Fenomenet GW" försöker journalisten Lars Ragnar Forssberg förstå inte bara människan GW utan framför allt hur han har kunnat bli den ikon han är idag. Inte sedan Astrid Lindgrens eller Tage Danielssons dagar har vi haft en person som sägs sitta inne med så många svar på så många frågor. Hur blev det så?
    Boken undersöker också Leif GW Perssons komplicerade förhållande till modern, hans strävan efter status och pengar, samt det faktum att han betraktar jakt som mord men ändå fortsätter jaga.
Fenomenet GW är ingen biografi utan en berättelse om en människa som saknar motstycke i svensk offentlighet.
   Läste nyss att GW håller på att skriva på en fortsättning på självbiografisk "Gustavs grabb". Det blir läsning av "bara hemvete" det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar