Min blogglista

torsdag 5 januari 2017

Kallvinter i Québec

 Louise Penny är kanadensiska och skriver utsökt bra om sina miljöer. Förlaget Modernista ger ut hennes deckare på svenska. Hennes deckarserie - som fått henne att kallas en modern Agatha Christie, vilket är orättvist mot båda - utspelar sig i Québec med kriminalkommissarie Armand Gamache som huvudperson.
   Den sjätte boken i serien är "Begrav dina döda". Nu är det Vinterkarneval i Québec, bittert kallt och obeskrivligt vackert. Kriminalkommissarie Armand Gamache har kommit hit, inte för att delta i festligheterna, utan för att återhämta sig från en utredning som gått fruktansvärt fel. Men i den skenbara tryggheten inom det brittiska Litterära & Historiska sällskapet har ett mord begåtts. Augustin Renaud, en excentrisk historiker som ägnat sitt forskarliv åt att söka efter kvarlevorna av Québecs grundare, Samuel de Champlain, har hittats mördad.
  Samtidigt får Gamache oroväckande brev från samhället Three Pines, där den omtyckte bistroägaren Olivier nyligen dömdes för mord. "Det går inte ihop.Han gjorde det inte", skriver Oliviers partner varenda dag.
   När det förflutna och nuet kolliderar måste Gamache återuppleva en fruktansvärd händelse från sitt eget förflutna innan han kan börja begrava sina döda. En mycket bra vintrig deckare.

1 kommentar:

  1. den här köar jag för på biblioteket. gillar både Penny och Gamache och Three Pines

    SvaraRadera