Min blogglista

måndag 19 juni 2017

Spänning på Singö

" Sändebudet" är den tredje fristående delen i Singöserien av duon Anders Gustafsson och Johan Kant, och den avslutande om jakten på spionen och ex-militären Sven Löwengrip. De tidigare böckerna "Singöspionen" från 2015 och Mordbrännaren kom året efter. Och nu är det dags för slutpunkten.
   Den erfarna kriminalinspektören Solbritt Andersson står inför sin svåraste utmaning hittills. Hon och hennes kollegor arbetar med en omfattande utredning av det multinationella företaget Rankena Tech, som bakom de putsade fasaderna  har vida förgreningar till internationell brottslighet.  Man sprängde en del av ligan när man upptäckte vad som pågick på den nedlagda basen på Singö i Roslagen. Polisen närmar sig ett genombrott i fallet, men blir alltmer frustrerade över att de ständigt ligger steget efter. Finns det läckor eller infiltratörer i Norrtälje polishus? Samtidigt hittas ett lik guppande i hamnen vid Svartklubben utanför Singö.
   Har offret, en tillbakadragen man som bott vid havet i hela sitt liv, verkligen drunknat på grunt vatten? Vilka är hans kopplingar till öns militära förflutna och till brodern, den charmante och maktfullkomlige prästen i Singö kyrka?
   Här finns intressanta återkopplingar till Palmemordet och till de underjordiska organisationer som fanns inom armén på 80-talet. Det förs intelligenta resonemang om en alternativ verklighet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar