Min blogglista

lördag 10 juni 2017

Hos avdelning Q

 Har man en gång börjat läsa danske Jussi Adler-Olsen är man fast. Carl Mörck och hans legendariska avdelning Q försöker lösa sedan länge kallnade fall. Den senaste boken "Selfies" har gruppen i centrum.
   Avdelning Q håller som vanligt till i Köpenhamnspolisens källarrum, men står nu inför stora utmaningar. Dels vad gäller arbetet, men också på det personliga planet. Gruppens sammanhållande länk Rose har nämligen sjunkit ner i en psykos vars trådar leder långt tillbaka in ett mörkt förflutet. Ett förflutet där ett brott kan ha begåtts.
   Det har kommit ledningen till känna att uppklarningsstatistiken för Avdelning Q ligger långt under det förväntade. Utan Roses hjälp måste de tre återstående medlemmarna - den karismatiske ledaren Carl Mørck,  den mystiske Assad och det senaste tillskottet Gordon - kämpa för att övertyga dem om att de ska få fortsätta sitt arbete.
    Samtidigt hittas en äldre kvinna mördad i Kongens Have och en galen bilist har inlett en dödlig jakt på unga kvinnor, medan nya brott planeras på en helt annan plats. Har händelserna med varandra att göra?
    Jussi Adler-Olsen har inte tappat tempot, han är en skicklig berättare och bladen liksom vänder sig själva medan klockan går mot morgon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar