Min blogglista

fredag 16 juni 2017

Om hundars beteende

 I fjol kom Bo Söderströms bok "Hur tänker din katt?" och nu tar han itu med jyckarna i "Hur tänker din hund?" Mycket handlar om hundars beteende och om varför de gör som de gör.
  
Författaren är forskare och biolog och har järnkoll på forskningsläget, och här presenterar han de mest intressanta forskningsresultaten på ett lättbegripligt sätt. Det finns också en läsa vidare-lista till varje kapitel.
    Det lär finnas 900 miljoner hundar i världen så visst är det värt att lära sig mer om samspelet mellan människa och hund,  att förstå hundens signaler, fördjupa dig i den viktiga första valptiden och ta del av fascinerande fakta om människans bästa vän.
    Bland frågorna som avhandlas här är om  hundar blir mer negativa mot människor som inte beter sig schyst mot matte eller husse och hur mycket av vargens och hundens beteenden är medfödda och hur mycket är ett resultat av uppväxtmiljön? Lite mer oväntade frågor är om det finns hundar som är högertassade eller vänstertassade och stämmer det verkligen att en mops har sämre luktsinne än en schäfer?
    I Hur tänker din hund får man svar på dessa frågor och många därtill. Forskningen om hundens beteende har formligen exploderat under 2000-talet, och ny kunskap tillkommer varje dag. Värt att uppdatera sig alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar