Min blogglista

tisdag 4 juni 2019

En sida av Chanel

   Coco Chanel har uppmärksammats på många vis under de senaste åren. Nu skriver den tyska författaren Michelle Marly (en psudonym) om Chanel som parfymskapare i "Mademoiselle Coco och kärlekens doft".
   Det är Paris 1919 och Coco Chanel har lyckats bygga upp ett framgångsrikt modeföretag. Hennes stil är revolutionerande, befriande och höjden av elegans. Men när hennes älskare Boy Capel tragiskt omkommer i en olycka, blir hon som förlamad av sorg. Endast tanken på att skapa en doft till hans minne, att odödliggöra sin stora kärlek med en parfym, ger henne kraft att gå vidare.
   I sitt sökande möter hon den karismatiske Dmitrij Romanov. Med honom vid sin sida reser Coco till södra Frankrike, till parfymens vagga och kommer snart kärlekens doft på spåren: världens till denna dag mest framgångsrika doft – Chanel No 5 som är är världens mest berömda parfym. Berättelsen om hur den kom till blir en odödlig kärlekshistoria i tjugotalets bohemiska Paris.
    Chanel idealiseras här, det finns andra aspekter på hennes kärlekar. Som att hon under den tyska ockupationen hade en högt uppsatt tysk militär som älskare och "toy boy". Men det är ju en annan historia så klart....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar