Min blogglista

måndag 17 juni 2019

Deckare med viktig vinkel

  " Skamvrån" av Sofie Sarenbrandt är den  sjunde delen i succéserien om kriminalinspektör Emma Sköld. På ett unikt sätt skildras akuta samtidsfrågor som psykisk ohälsa och självmord. Men titeln på boken är inte något bra val, den får mig att tänka på skola och straff.
   En flicka lägger sig på en spårvagnsräls i Bromma och inväntar tåget. Alla utgår ifrån att hon lagt sig där för att ta sitt liv. I en annan del av Sverige hamnar en man i en djup grav i skogen. Ingen av deras nära och kära känner till den annalkande katastrofen. De två drabbade är inte bekanta, men har något gemensamt. Det är upp till kriminalinspektör Emma Sköld att hitta sambandet innan det är för sent.
   Det är bra att Sofie Sarenbrant har valt att ta upp psykisk ohälsa i sin bok eftersom det är ett problem som blir allt vanligare i alla åldersgrupper Även om handlingen är tung och dramatisk så finns det många ljuspunkter, många vändningar och överraskningar som man definitivt inte är beredd på. Det var svårt att lägga ifrån sig boken men ändå ville man inte att den skulle ta slut.
   Ibland kan böcker vara förutsägbara men inte den här. Skamvrån är en välskriven och spännande bok. Boken slutar med en verklig cliffhanger och nu får man bita på naglarna tills nästa bok kommer.

1 kommentar:

  1. Har bara läst en bok av Sarenbrant hittills. Gillade den boken så jag vill läsa fler.

    SvaraRadera