Min blogglista

fredag 14 juni 2019

Ute på saltängarna

I den brittiska succéseriens elfte bok om rättsarkeologen Ruth Galloway,  "En cirkel av sten" av Elly Griffiths låter hon kommissarie Harry Nelson hemsökas av ett spöke från det förflutna. Samtidigt är deras gemensamma framtid osäkrare än någonsin, med tanke på att Nelsons fru ska föda barn när som helst.
   Och Nelson har fått en rad hotfulla brev. De är anonyma men påminner om brev han fick för länge sedan och som Ruth hjälpte honom att tolka. Då ledde de till ett fall som har förföljt honom sedan dess, fallet som sammanförde honom och Ruth och gällde en flicka han inte kunde rädda.
   Ruth arbetar åter med en utgrävning i Norfolks saltängar och plötsligt hittas benrester i en cirkel av sten. De visar sig tillhöra en försvunnen tolvåring. Allt mer påminner om det gamla fallet, men mannen som skrev breven till Nelson är död. Eller...? Nelson tror inte på sammanträffanden och det gamla fallet öppnas igen.
   Jag gillar verkligen den här serien om Ruth men just den här boken tycker jag gick lite på tomgång, jag kände igen en del från tidigare. Nå, det är bara att vänta på nästa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar