Min blogglista

lördag 25 juli 2020

Ingen mild lärarinna

   "Lärarinnan" av Danny Wattin är en underhållande historia om en lärare som sätter barnens bästa före lag och moral, och är beredd att göra precis vad som helst för att hennes elever ska få den utbildning de förtjänar.En hejdlös berättelse i högt tempo rakt igenom.
    Elin Mild har återvänt hem efter några år som lärare utomlands och tvingas i brist på jobb och bostad att flytta in hos sina föräldrar. Det blir en förnedrande upplevelse. Och när hennes storebror under en hemsk familjemiddag hävdar att hon inte ens skulle klara sex månader som lärare i den svenska skolan får hon nog. Elin slår vad med honom om att hon inte bara kommer att klara det, utan dessutom överträffa alla hans förväntningar.Vad hon inte vet är att brorsan är chef för en friskola och han har sina planer.
   Men skolan visar sig vara mycket värre än Elin ens kunnat drömma om. Och vad som börjar som en kamp om ett klassrum förvandlas snart till ett regelrätt krig mot kränkta föräldrar, fega rektorer, maktfullkomliga politiker och lärarinnans egen familj. För alla påverkas de på ett eller annat sätt av Elin Mild och hennes egensinniga försök att styra upp en skola i fritt fall.
   Wattin är författare och journalist. Hans roman "Herr Isakowitz skatt" har hyllats av läsare runt om i Europa och lyfts fram som ett helt nytt sätt att berätta om Förintelsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar