Min blogglista

måndag 6 juli 2020

Häxor i Älvdalen

" Oväsen i Älvdalen" av Annika Andebark  bygger på historiska fakta och autentiska minnesanteckningar från trolldomsprocesserna. Boken är första delen i serien Eldarna där Andebark på ett trovärdigt sätt skildrar båda sidor av processerna och ställer frågan: Hur kunde det hända?
  Året är 1668. Den lilla socknen Älvdalen står på randen till vad som kommer att bli Sveriges största häxprocesser. Det viskas om trollkonor och snart sprids ryktet som en löpeld om att Gertrud har gått på vatten.
     Länsmannen har mycket att bevisa efter sina tidigare misslyckade försök att få fast trollkonorna. Efter månader av förhör erkänner Gertrud till slut att hon har farit till Blåkulla och det dröjer inte länge förrän fler kvinnor ställs inför samma anklagelser. Om de döms väntar bålet.
    Annika Andebark  bor idag i både Ystad och Billesholm när hon inte befinner sig i Älvdalen. Efter juristexamen i Lund 1992 var hon tingsnotarie vid Kristianstads tingsrätt . Intresset för trolldomsprocesserna väcktes samma år. I dag driver Annika bloggen www.andebark.se. Genom sidan www.trollkona.
se blir researchen om trolldomsprocesserna tillgänglig för alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar