Min blogglista

onsdag 29 juli 2020

Inte så vanlig

 Mattias Edvardsson har med "En helt vanlig familj" skrivit en spännande roman som skildrar varje förälders mardröm.Den handlar om tre människor som tror sig känna varandra men lever i olika världar. Och den fina linjen mellan rätt och fel, lögn och sanning. Frågan är hur långt du skulle gå för att skydda din familj? Och hur väl känner du egentligen dina barn?
   Det är på ytan en helt vanlig familj. Prästen Adam, juristen Ulrika och deras 19-åriga dotter Stella. De bor i en fin villaförort utanför Lund och på ytan tycks deras tillvaro perfekt. Men en dag raseras allt. Stella anklagas för mord och hamnar i häktet.
   Kvar finns de förtvivlade föräldrarna som inte förstår vad som har hänt eller vad de ska ta sig till. De är båda beredda att göra allt för att hjälpa Stella, men frågan är om de egentligen känner sin dotter. Eller varandra.
   Edvardsson väljer att i tre olika delar följa fadern, modern och dottern, och bit för bit avslöjas sanningen om vad som egentligen hände. Lika försåtligt skickligt byggd som hans senaste bok "Goda grannar" som kom i våras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar