Min blogglista

torsdag 30 juli 2020

Brott i högländerna

De skotska högländerna är populära att använda i deckare och en som vet det är G. R. Halliday som föddes i Edinburgh men är i dag bosatt på landsbygden i Inverness i det skotska höglandet. Under uppväxten var han besatt av de olösta mysterier som hans far undersökte i sitt yrke, något som har fungeratsom inspiration till thrillerdebuten "Ut ur skuggorna".

    Som börjar med att sextonårige Robert Wright kommer hem sent en kväll och efter att ha bytt några korta ord med sin pappa går han upp på sitt rum och lägger sig. Dagen därpå hittas han död på en ödslig åker i det skotska höglandet, med en rad djupa jack över ryggen och överkroppen egendomligt framåtlutad. 
    Kriminalkommissarie Monica Kennedy är tidigt på plats och redan när hon ser den sargade kroppen grips hon av en kuslig föraning om att hon här har att göra med en mördare som inte skördat sitt sista offer. Hon anar det värsta, men det finns samtidigt inget som kunnat förbereda henne på den vecka som väntar. 
     Parallellt med att Monica och hennes kollegor gör nya chockerande upptäckter försöker socialarbetaren Michael Bach desperat spåra upp en försvunnen klient. Den sjuttonårige Nichol Morgan har inte setts till på sju dagar och allt han lämnat efter sig är ett kryptiskt SMS. Och när Michael själv dras in i utredningen av mordet på Robert Wright blir han mer och mer övertygad om att Nichol gått samma öde till mötes. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar