Min blogglista

fredag 17 juli 2020

Tillbaka till Dimön

Herrgården på Dimön, en gång hem åt en stark sekt, står nu ödslig och övergiven.Mariette Lindstein tar i "Requiem på Dimön" upp berättartråden från trilogin om Dimön. Det är en fristående berättelse men de som läst hennes tidigare böcker känner igen sig.
 Två år har gått sedan den karismatiske sektledaren Franz Oswald offrade sin egen son för att rädda en ung kvinna, Julia Frisk, själv drabbades av en stroke. Återhämtningen har varit lång och mödosam men nu är han tillbaka och mer målmedveten än någonsin. Om det inte vore för de ovälkomna känslostormar han drabbas av ...
     Julia jobbar som redaktionsassistent på en modetidning och vill avancera. Så dyker hennes stora chans upp: Tidningen vill ha en intervju med Franz Oswald  och han vägrar låta sig intervjuas av någon annan än Julia. Trots att alla i hennes närhet avråder henne från att träffa Franz gör hon intervjun. När han berättar att han tänker återvända till Dimön och iscensätta ett experiment han kallar "Requiem" - dödsmässa - tar hennes nyfikenhet över. Och som vanligt när Franz Oswald är inblandad glider snart allt utom kontroll. En konstant krypande spänning som håller läsaren fast till sista sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar