Min blogglista

onsdag 8 juli 2020

Hemligheter i dagen

"Bekännelsen" är Jessie Burtons tredje roman. Hennes första roman Miniatyrmakaren gjorde enorm succé och blev snabbt 2000-talets bäst säljande brittiska debutroman. Boken gjordes även till en miniserie av BBC. Hennes andra roman Musan hyllades av både kritiker och läsare världen över och nu är det dags för roman nummer tre.
   I Hampstead Heath, London, 1980. Elise Morceau träffar Constance Holden och blir som förtrollad. Connie är vågad och förförisk, en framgångsrik författare vars bok ska filmatiseras i Hollywood. Elise följer med Connie till Los Angeles, en stad full av grandiosa drömmar. 
     Medan Connie stortrivs i den elektriska nya världen, där alla siktar mot stjärnorna och där ingen riktigt talar sanning, har Elise svårt att hitta sin plats. Och när hon under en fest råkar höra en konversation som kastar saker över ända, fattar hon ett beslut som kommer att förändra hennes liv för all framtid. 
    Vi förflyttas så till London 2017. Rose Simmons söker efter svar om sin mamma, som försvann spårlöst när Rose var spädbarn. När hon får veta att den sista person som träffade henne var Constance Holden  beslutar sig Rose för att söka upp Holden, på jakt efter en bekännelse.
   Underhållande och spännande roman med hög brittisk mysighetsfaktor. Finns nu i pocket också.


1 kommentar:

  1. Har den där boken i min hylla . Borde läsa den snart.

    SvaraRadera