Min blogglista

lördag 1 augusti 2020

Hus vid Loch Ness

Jenny Colgan fortsätter delvis berättelsen från "Den lilla bokhandeln runt hörnet" i nyutkomna "Den lilla bokhandeln i hamnen" Det är ett återseende av Nina, som är höggravid, och några av karaktärerna från den förra romanen .

Men den ensamstående mamman Zoe, är berättelsens centrum. Hon är i desperat behov av att fly Londons hektiska storstadspuls och ett dåligt boende. Hon vill skapa ett nytt liv åt sig själv och sin fyraårige son Hari. När hon får ett tips av sin vän Nina om ett jobb som barnskötare åt en familj i de skotska högländerna nappar hon direkt.

   De tre barnen lever rövare i den stora men nedgångna herrgården vid vackra och mytomspunna Loch Ness.Naturligt nog blir sjön viktig för bokens final, med eller utan odjur... Pappan är änkling och har inte ork att ta hand om dem och går mest omkring och tiger. Men Zoe låter sig inte skrämmas. Hon har länge drömt om det lugna livet på landet. Det är dessutom en bonus att Nina behöver lite hjälp med sin bokbuss. Zoe och Hari börjar sakta känna sig som hemma i det lilla samhället.

   Men är böcker, frisk luft och nya vänners omtanke nog för att läka den trasiga familj de kommit till?

Och är det Zoes sak att göra det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar