Min blogglista

lördag 8 augusti 2020

Nytt om Brontës


Om författare slutat skriva - vad gör man då? Jo man kliver in i deras skor och fortsätter skrivandet. Det gör pseudonymen Bella Ellis som kommer ut med romanen "Systrarna på heden" som återkopplar till systrarna Brontë.Kvinnan bakom pseudonymen Bella Ellis är den välrenommerade författaren Rowan Coleman.
Första gången hon besökte den berömda prästgården i norra England, som var Brontë-systrarnas hem, var hon tio år gammal, och i samma stund som hon klev över tröskeln tog en livslång kärlek till Charlotte, Emily och Anne, till deras liv, deras böcker och arvet de lämnat efter sig, sin början.
Berättelsen startar i Yorkshire 1845. Mörka rykten sprids över heden. En ung kvinna har försvunnit från sitt hem, och lämnat två små barn och en ansenlig mängd blod efter sig. Nyheten når snart prästgården, där husets döttrar Charlotte, Emily och Anne precis har återförenats för första gången på flera år.
De blir både skakade och fascinerade av det mystiska försvinnandet, och när ingen engagerar sig i kvinnans öde bestämmer de sig för att tillsammans ta reda på sanningen. Och som Charlotte uttrycker det, att upptäcka är att läsa mellan raderna det är att se det som inte finns där . Allteftersom undersökningen fortskrider finner de sig stångas mot ett samhälle som är övertygat om att kvinnans plats är i hemmet, och när de närmar sig gåtans lösning inser systrarna på heden att de själva är i fara.
som en historisk deckare med kända figurer är romanen OK, men inte är det Brontë på riktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar