Min blogglista

lördag 29 augusti 2020

Att fördärva liver

I "Konsten att fördärva sitt liv eller inte" tar Stefan Einhorn upp frågan om vi kan förändra oss och i så fall hur vi kan bära oss åt. I sin nya bok sammanför han två olika perspektiv. Avsnitten om att fördärva sitt liv grundar sig på iakttagelser och egna erfarenheter. De varvas med texter som ger förslag på hur en förändring istället skulle kunna ske, för människan har en fantastisk förmåga att även se det ljusa i tillvaron och en vilja att kämpa för att nå dit.
Det finns en väg ut ur de självpåtagna svårigheterna - om man nu vill bli nöjd med livet.
För många tycks göra sitt bästa för att skapa problem och sätta krokben för sig själva. Och ska man göra något bör man göra det grundligt här får de råd och tips så att det blir ordentligt gjort. Eller så kan den här boken användas för att förändra sitt liv till det bättre. Det är bara att välja.
"Mycket har jag lärt och en hel del begriper jag mig fortfarande inte på, men det finns en sak som fascinerar mig oerhört mycket: att vi människor, och jag är inget undantag, förefaller ha en inneboende destruktiv kraft som gör att vi periodvis snubblar fram genom tillvaron" skriver Einhorn som är professor och flitigt anlitad föreläsare inom bland annat etik. Med en rad uppmärksammade och framgångsrika böcker, bland annat bästsäljaren "Konsten att vara snäll" har han nått många läsare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar