Min blogglista

torsdag 27 augusti 2020

Brexitkaos

Journalisten Charlotta Buxton är bosatt i Storbritannien och har skrivit om landet i mer än tio år och nyutkomna "Landet som äter sig självt" är en bok där stora politiska händelser skildras genom personliga berättelser.
Buxton skriver med inlevelse och kunskap om hur kaoset djupnar i Storbritannien, samtidigt som hennes eget liv förändras radikalt. Hon har bevakat brexit redan innan britterna röstade för att lämna EU. I reportageboken Landet som äter sig självt reser hon runt både i huvudstaden London och i övriga Storbritannien för att ta reda på hur utträdet ur EU förändrat de brittiska öarna.Och vad betyder det att landets ledande politiker ser ut och pratar som de internatskolepojkar de är?
Samtidigt söker hon sig långt bakåt i historien för att hitta rötterna till röstningsresultatet, till viljan att dra sig tillbaka från Europa. Hon träffar vanliga människor och politiker, lyssnar på Donald Trump och ger sig ner i tunnlarna under parlamentshuset för att hitta svar.
För Storbritannien har drabbats av ett nervöst sammanbrott. Bara ett år före den historiska folkomröstningen om brexit intresserade utträdet ur EU bara en procent av befolkningen. Idag har frågan lyckats splittra Storbritannien i två läger, som blir allt argare på varandra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar