Min blogglista

onsdag 27 juni 2012

Kärlek till boken

  Det lilla förlaget Sekwa specialiserar sig på att ge ut nyutkommen fransk litteratur. En av de nya ttilarna som kommit är Laurence Cossés "Drömbokhandeln", 454 sidor tjock.
   Boken är ett försvar för den goda litteraturen. Före detta vagabonden Ivan och den italienska arvtagerskan Francesca öppnar en minst sagt ovanlig bokhandel, Au Bon Roman" där deras litterära drömmar kan få fritt spelrum.
    De gör uppror mot bästsäljarhysterin med att erbjuda bara bra romaner: ett stort antal litterära mästerverk har valts ut av en topphemlig kommitté bestående av åtta likasinnade litteraturkännare. Drömbokhandeln bli en succé - men då börjar problemen. De utsätts för anonyma hot och giftiga kommentarer om bokhandeln på internet och när tre av de åtta medlemmarna i den hemliga urvalskommittén blir attackerade, bestämmer de sig för att kontakta polisen. En efter en faller de  pusselbitarna på plats och det blir alltmer tydligt att drömmar ska att bemötas med småaktighet, avundsjuka och våld.
   Boken är till att börja med lite rörig och svår att få grepp om men efter drygt 100 sidor var jag fast, måste få veta hur det gick med ett så vågat projekt. Uppfriskande och annorlunda läsning, massor av boktips får man på köpet. Så tag och läs, alla bokmalar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar