Min blogglista

måndag 15 juni 2015

Fniss i hängmattan

   Idag blir det ett lättsamt tips som passar precis för läsning i hängmattan. Om man nu vågar hoppas på sådant väder nu när yllesockorna känns som ett seriöst alternativ.
   Kåserisamlingen "Mintgrodornas återkomst" av Karin Brunk Holmqvist är en bok att fnissa åt och känna igen sig i. Pocketversionen är lätt och greppvänlig.
   Värme och humor  har gjort romanerna Potensgivarna, Rapsbaggarna och Villa Bonita till riktiga läsarfavoriter, och Brunk Holmqvist har känsla för det komiska i vardagens bestyr. Nu är hon tillbaka med en underhållande samling krönikor där hon generöst delar med sig av sina funderingar kring våndan av att åka hiss, barns klarsynta sanningar, alla knepiga elektroniska apparater som invaderar våra hem och dessa eviga IKEA-vandringar. För att inte tala om fenomenet när dyra jeans som är en storlek för små blir ett fynd på rean, man sparar ju 200 spänn. Men sen får man lägga ut 150 på att få den omsydda så de går att ha på. Vips är vinsten minimerad. Med en stor dos självironi rapporterar Karin Brunk Holmqvist från det lilla livet, som vi alla känner igen oss i.
   En del av krönikorna i den här samlingen har tidigare varit publicerade i boken Om mintgrodor och förlorade illusioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar