Min blogglista

tisdag 20 september 2016

Från ö till ö

 Peter May är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare. Hans »Lewis-trilogi« om Edinburgh-polisen Fin Macleod som återflyttat till Hebriderna har hyllats av kritikerna  och har vunnit en rad priser. "Entry Island" heter hans nya fristående kriminalroman och ön det handlar om ligger utanför Kanadas kust.
  Ett mord skakar om det isolerade ösamhället Entry Island och kriminalinspektör Sime Mackenzie beger sig till den ensligt belägna ön, som del i ett utredningsteam från Montréal.
    Entry Island har en befolkning på bara strax över hundra personer, och den rikaste av dem har just hittats mördad i sitt hem. Nerfläckad med sin makes blod börjar den dödes fru berätta en historia om en maskerad inkräktare beväpnad med kniv. Men utredningen tycks vara en formalitet; allt pekar mot hustrun. Men Sime blir som hypnotiserad av änkan och är övertygad om att han träffat henne tidigare - trots att det borde vara omöjligt. Han börjar hemsökas av drömmar om ett avlägset förflutet på en skotsk ö, 500 mil därifrån, med honom själv och kvinnan i ledande roller.
   Trots allt fler bevis är Sime övertygad om änkans oskuld. Och han dras in i en intensiv kamp mellan sin yrkesplikt och sitt eget, personliga öde. May bygger upp en förtätad spänning där många oväntade händelser inträffar innan gåtan får sin lösning.

1 kommentar:

  1. Åh, den här skall bli så spännande att läsa.

    SvaraRadera