Min blogglista

fredag 30 september 2016

Om barnens Astrid

Hon är mamma till Pippi, Ronja, Madicken, Emil, Bröderna Lejonhjärta och många, många andra - men vem var egentligen Astrid Lindgren? Den frågan söker norska duon Agnes-Margrethe Bjorvand och Lisa Aisato svar på. Resultatet är en supervacker och lättläst bok som ger fakta om en älskad berättare. Bokens titel? "Astrid Lindgren" bara.
   Här får man veta att Astrid tyckte om att spela fotboll och att hon drömde om att lära sig åka slalom och  att hon gillade att klä ut sig till häxa och skoja med små barn. Hon skrev en väldigt hemlig bok för polisen och blev inspirerad att skapa mästerdetektiven Blomqvist och hon fortsatte att klättra i träd även när hon var gammal?
   Här finns citat och kronologiska rutor, allt för att göra boken lättläst. Den ruiktar sig till unga läsare men jag håller en slant på att många vuxna smygläser den.
Boken är rikt illustrerad, eller snarare bildsatt, av den prisbelönta illustratören och barnboksförfattaren Lisa Aisato och bokens tilltalande form fördjupar läsupplevelsen..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar