Min blogglista

måndag 12 september 2016

Farligt återseende

"Välkommen hem" är den femte delen i Ninni Schulmans serie om journalisten Magdalena Hansson och poliserna Petra Wilander och Christer Berglund, den här gången
på temat revansch och försoning.
   En sommardag får Magdalena Hansson en inbjudan till en återträff med sin högstadieklass. Tanken är att de ska sova i klassföreståndarens sommarstuga, precis som de gjorde en helg i nian. De ska äta och umgås och gå på spökvandring i skogen. Precis som då. Men Magdalena känner bara olust.
    De senaste veckorna har hon blivit utsatt för grovt näthat och hon skulle mycket hellre tillbringa helgen tillsammans med Petter, som äntligen är hemma från Norge där han numera jobbar. Men eftersom en av klasskamraterna idag är musiker och dokusåpakändis åker hon dit för att göra ett reportage till Värmlandsbladet.
    På festen faller alla tillbaka i gamla mönster. Allting spårar ur och Magdalena blir kvar mitt i kaoset. Sent på kvällen hittas en av klasskamraterna brutalt mördad. Dagen efter hittas ännu en person i klassen död på Hotell Monica.
    Tillvägagångssätten verkar helt olika, men det måste väl ändå vara samma gärningsman?Och motiv finns det gott om i skoltidens fasor och mobbning. Konstigt att inte fler mördas.

1 kommentar:

  1. Har en eller två böcker i bokhyllan av denna författarinna. Men än har de inte blivit lästa.

    SvaraRadera