Min blogglista

lördag 10 september 2016

Den svåra rollen

  I en hotellbar i Stockholm sitter författaren Stefan Einhorn.
    Han har drabbats av skrivkramp, han vet inte vad hans nya bok ska handla om eller om han ens har någon mer bok inom sig. Av en slump börjar han prata med en man som slår sig ner vid hans bord. De hinner inte växla många ord förrän samtalet kommer in på Stefans pappa. Och mannen kommer med ett förslag: att boken ska handla om det som är mångas smärtpunkt – förhållandet till den egna pappan.
    Mötet blir en väg ut ur skrivkrampen, och inledningen på en vänskap. Det visar sig att mötet kanske inte var en slump ändå. Efterhand avslöjas saker som får Stefan att omvärdera allt det han dittills vetat om sin bakgrund.
  Nyutkomna  "Pappan" är en skönlitterär lek där det möjligen sanna blandas med det uppdiktade, fakta möter fantasi. En roman om den svåra relationen mellan en son och hans far, om vad man bör och inte bör berätta om dem som inte längre finns kvar. Stefan EWinhorn har sagt i intervjuer att han inte hade kunnat skriva boken medan fadern levde.
   I sin helhet är Pappan en både tänkvärd och underhållande bok som riktar ljuset mot vad föräldraskap är och vad det kunde vara."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar