Min blogglista

fredag 23 september 2016

Tryffel på Gotland

 Marianne Cedervall är född på Gotland men bor idag halvårsvis i Västerås och i sitt kapell i gotländska Ala. 2009 debuterade hon med romanen Svinhugg, den första i serien om väninnorna Mirjam och Hervor. Allt som allt blev det fem böcker om de två.
   Hennes nya serie om pensionerade läraren Anki och likaså pensionerade snuten Tryggve kommer nu med sin andra del, "Låt det som varit vila".
   Det är i mitten av november och i gotländska Mullvalds är planeringen av årets tryffelfestival i full gång. Med hjälp av guider och lagottohundar kommer deltagarna få leta tryffel i naturen och sedan avnjuta den exklusiva delikatessen i sex olika rätter under en helkväll på socknens restaurang.
   Anki Karlsson har bjudit med sig sina tre väninnor från fastlandet och tillsammans ska de njuta några härliga dagar med ridning, god mat och inte minst varandras sällskap. Även Tryggve Fridman har fått besök, av sin syster och svåger och dennes vän.Tryffelsafarin blir succé men strax efter middagen händer något förfärligt. En av gästerna faller ihop och dör.Tryggve är övertygad om att det inte är någon naturlig död, utan tror att det rör sig om förgiftning.
    Parallellt med polisens utredning drar han igång en egen spaning tillsammans med Anki. Det visar sig att flera av gästerna har motiv, och att starka känslor som hämnd och girighet pyr under ytan.Alla ingredienser som behövs för en mysdeckare är på plats alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar